Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > NOVA PRAVILA ZA JAVNO OGLAŠAVANJE U BEOGRADU
NOVA PRAVILA ZA JAVNO OGLAŠAVANJE U BEOGRADU | 28.08.2020.
Na sednici Skupštine grada Beograda koja je održana krajem jula, usvojene su izmene i dopune Odluke o oglašavanju na teritoriji grada Beograda... Izvor:eKapija

To je učinjeno kako bi se rešio problem nelegalnog oglašavanja i uvođenja solidarne odgovornosti oglašivača i korisnika mesta za oglašavanje u slučaju kršenja odredaba i propisanih zabrana. Odluke su objavljene u Službenom listu Grada Beograda.

Izmenama i dopunama Odluke o oglašavanju u glavnom gradu, propisano je da lice koje na otvorenoj površini postavi sredstvo za oglašavanje ili ga koristi bez dozvole mora da plati naknadu u skladu sa Odlukom o plaćanju naknada za korišćenje javnih površina na teritoriji Beograda, saopštila je Privredna komora Srbije.

Ukoliko se ne može utvrditi ko je prenosilac oglasne poruke, naknadu će plaćati lice koje se oglašava na sredstvu za oglašavanje koje je postavljeno ili se koristi bez dozvole ako ne poseduje oglasnu deklaraciju, prenosi eKapija.

Takođe, ako nadležna komunalna inspekcija nije u mogućnosti da utvrdi identitet korisnika mesta, odnosno lica koje vrši oglašavanje i koje je postavilo sredstvo za oglašavanje, sve obaveze i kazne platiće lice koje se oglašava, odnosno klijent, precizirano je u odluci.

Istovremeno, zabranjeno je oglašavanje na sredstvima koja su postavljena bez dozvole, kao i prekrša jne kazne u odgovarajućem iznosu, predviđene za kršenje tih zabrana.

Detalji o svim izmenama dostupni su na portalu Službenog lista grada Beograda na ovom linku.