Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slika



Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > KON: APEL, MOLBA, PA I PREKLINJANJE...
KON: APEL, MOLBA, PA I PREKLINJANJE... | 30.08.2020.
Epidemiolog Predrag Kon upozorio je građane da je epidemiološka situacija u Srbiji daleko od povoljne... Izvor:B92

KON: APEL, MOLBA, PA I PREKLINJANJE...

On se oglasio putem svog fejsbuk profila i tekao da broj onih koji se testiraju u kovid 19 u beogradskim ambulantama na dnevnom nivou ne opada poslednje dve nedelje.

"Sa povratkom putnika iz inostranstva i polaskom u školu moguće je da dođe do povećane aktivnosti virusa. Zato se mere moraju sprovoditi, posebno zabrana okupljanja više od 30, koja je uz strogo poštovanje protiepidemijskih mera odobrena samo bioskopima i svim institucijama kulture u većem broju", naveo je Kon.

Kako je rekao, nema povoljnijeg trenutka za polazak u škole, jer će se za svega nekoliko nedelja situacija verovatno nešto pogor šati.

On je ponovio da postoje pokazateljii da mlađa deca nisu dobri prenosioci virusa, a iskustva iz vrtića je da deca ekstremno retko obolevaju od kovida.

"Ponovno punjenje bolnica koje pod naletom epidemije postaju kovid bolnice moramo zajedno sprečiti. Da pomognemo sebi i zdravstvenim radnicima. Apel molba, pa i preklinjanje za razumevanje posebno mladih ljudi. Možemo mi to... S velikim poštovanjem zbog dosadašnjeg trpljenja i razumevanjem zbog sve ogorčenosti", napisao je dr Predrag Kon na svom profilu.


U poslednja 24 sata na koronavirus u Srbiji testirano je 6.996 osoba, njih 75 bilo je pozitivno, dok je jedna osoba preminula.

Podsetimo, pre dva dana, i to posle dva meseca, nismo imali nijedan smrtni slučaj od koronavirusa, međutim, juče su umrle dve osobe. U petak je testirano9.513 testiranih osoba, dok je njih 108 bilo pozitivno.

U Srbiji je do sada na koronavirus testriano ukupno 920.852 osoba, a broj registrovanih slučajeva zaraze je 31.282. Od posledica kovida 19 umrlo je 710 ljudi.