Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > KREDITI I GRANTOVI ZA POČETNIKE U BIZNISU
KREDITI I GRANTOVI ZA POČETNIKE U BIZNISU | 30.10.2020.
Krediti sa povoljnim kamatama i bespovratna sredstva ponuđeni su početnicima u biznisu u drugoj fazi "Programa promocije preduzetništva i samozapošljavanja"... Izvor:Tanjug

OTVOREN KONKURS: POVOLJNI KREDITI I GRANTOVI ZA POČETNIKE U BIZNISU

Ovo saopštenje stiglo je iz Privredne komore Srbije, a program obuhvata obuku za izradu poslovno-investicionog plana, povoljne bankarske kredite, partnera u projektu, garanciju za kredite banaka partnera, bespovratna sredstva onima koji uspešno otplate kredit u iznosu do 20% ukupnog investicionog ulaganja.

Za podsticaje mogu da konkurišu novoosnovani preduzetnici, poljoprivredna gazdinstva, mikro i mala privredna društva starosti do dve godine, i svi koji imaju ideju za sopstveni biznis ili unapredjenje dosadašnjeg poslovanja.

PKS navodi da je 417 aplikanata uspešno završilo prvu fazu i petodnevne stručno-edukativne radionice u 18 gradova uz podršku komorskih trenera što je preduslov za drugu fazu.

Posticajna sredstva su krediti do 3,6 miliona dinara pod povoljnim uslovima, i grant do 360.000 dinara bespovratnih sredstava koji će dobiti oni koji redovno servisiraju kredit. Krediti će se dodeljivati za nabavku proizvodne opreme, mašina, postrojenja, sadnica, kupovinu ili adaptaciju poslovnog ili proizvodnog prostora, kao i za operativne troškove, a kamatne stope koja je fiksna u maksimalnom iznosu od 5,99 odsto godišnje.

"Program promocije preduzetništva i samozapošljavanja" usvojila je Vlada Republike Srbije, a sprov odi ga Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije i uz stručnu podršku Nemačke razvojne banke (KFW). PKS kao partner u implementaciji realizuje stručno-edukativne obuke, mentorska vodjenja i savetovanje aplikanata.