Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > KADA ĆE ĐACI PONOVO U ŠKOLSKE KLUPE?
KADA ĆE ĐACI PONOVO U ŠKOLSKE KLUPE? | 04.01.2021.
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da nije realno u ovom trenutku prognozirati kada će se učenici vratiti u školske klupe... Izvor:Tanjug

On je dodao da će konačnu odluku o tome doneti Krizni štab.


"Epidemiološka situacija se prati intenzivno i svakodnevno, u saradnji sa nadležnim institucijama i organima. U skladu sa promenama situacije preduzimaćemo odgovarajuće mere, a konačnu odluku će, kao do sada, donositi Krizni štab", rekao je Ružić u novogodišnjem intervjuu za Telegraf.rs.

Naveo je da je ponosan i zahvalan svoj deci i nastavnom i nenastavnom osoblju na, kako ističe, izuzetnoj disciplini i posvećenosti da svako dete dobije adekvatno obrazovanje, a da škole ostanu mesto gd e se korona virus ne širi.

Rekao je da je broj obolelih učenika od korona virusa bio između 0,4 i 0,5 odsto, dok kod zaposlenih, nastavnog i vannastavnog osoblja, nije prešao pet odsto što je, ističe, dokaz discipline i poštovanja preventivnih mera.

Ministar je rekao da nije bilo značajnijeg broja učenika i nastavnog osoblja koji su kažnjeni zbog nepoštovanja mera i istakao da su svi bili posvećeni i odgovorni u prvom polugodištu, te ocenio da je raniji kalendar raspusta dobra odluka da se sačuvaju svi u vaspitno-obrazovnom sistemu.

Upitan šta je "rak rana" osnovnog i srednjeg, a šta najveći problem u visokom obrazovanju, Ružić je odgovorio:

"Ne vidim takozvane ''rak rane'' bilo kog nivoa obrazovanja. Smatram da je to jedan od najvažnijih sistema u svakoj državi, pa i u našoj i da ćemo već započetim reformama svakako unaprediti čitav sistem obrazovanja u Srbiji na način koji će korespondirati sa vrednosnim od rednicama svih modernih država".

Kada su u pitanju predškolske ustanove, Ružić je rekao da se situacija redovno pratila i da ni u jednom momentu vrtići nisu bili pretrpani, te da je broj vaspitača u njima uvek bio dovoljan.

"Poznato je i da se virus kod najmlađih ne zadržava, niti je u toj meri opasan kao kod starijih", rekao je Ružić i ocenio da bi bilo kontraproduktivno zatvoriti vrtiće jer su, dodaje, predškolske ustanove koren vaspitno-obrazovnog procesa, sticanja elementarnih radnih navika i socijalizacije.