Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > Najviše kazni na planinama
Najviše kazni na planinama | 22.02.2021.
Beograd -- Za četiri dana praznika inspekcijske službe su kontrolisale ukupno 1.581 objekat u Srbiji, izjavio je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković... Izvor: Tanjug

On je naveo da su propisane mere najviše kršene u velikim gradovima i zimskim centrima na Divčibarama, Kopaoniku i Zlatiboru.

Gojković je na redovnoj pres konferenciji Kriznog štaba rekao da su inspektori u više od 20 odsto kontrolisanih objekata izrekli mandatne prekršajne kazne zbog nepoštovanja mera i da je nekoliko objekata ispražnjeno zbog glasne muzike i nedovoljne fizičke distance među gostima.

On je najavio da će inspekcije biti na terenu i za vikend i apelovao na građane da budu maksimalno odgovorni i da poštuju propisane mere.

''Naše ponašanje je direktno proporcijalno merama, ako budemo poštovali mere, iz krize ćemo izaći mnogo lakše. Inat je zao zanat, moramo da izdržimo dok ne dođe lepše vreme, tada će biti manje kontakata u zatvorenom prostoru'', rekao je Gojković.

On je naveo da vlada i Krizni štab ne žele da teškim represivnim merama utiču na ponašanje građana, već da svi treba da shvate da je ovo zajednička borba svih nas i da svi treba da pokažu maksimalno odgovornost prema sebi i drugima.

''Ali i prema državi koja zbog neodgovornosti ima problema sa crpljenjem resusra za lečenje pacijenata. To i nije toliki problem koliko to što imamo ljudske gubitke, zato moramo da se pridržavamo mera'', rekao je Gojković.

Istakao je da je Srbija prethodnih nedelja uspela da pronađe balans ''održavanja normalnog života'', dok su, kako kaže, mnoge zemlje u okruženju i Evropi četiri-pet meseci u najstrožem karatntinu, a u pojedinim državama je uveden i policijski čas.