Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > "NEODGOVORNOST SE PONOVO LOMI NA LEĐIMA LEKARA"
"NEODGOVORNOST SE PONOVO LOMI NA LEĐIMA LEKARA" | 08.09.2021.
Beograd -- Na sledećoj sednici Kriznog štaba biće predložene strože mere, jer je situacija sa koronavirusom nepovoljna, dok je u pojedinim delovima zemlje vanredna... Izvor:Tanjug

"NEODGOVORNOST SE PONOVO LOMI NA LEĐIMA LEKARA"

Epidemiolog Branislav Tiodorović podseća o kojim je merama reč - nošenje maske u zatvorenom prostoru, držanje distance na zatvorenom i otvorenom prostoru i dezinfekcija, te navodi da je nepoštovanje tih mera tokom leta i odsustvo kontrole u primeni mera dovelo do današnjeg broja zaraženih koji premašuje 5.000.

"Gledajući kada je sve počelo početkom avgusta brzo smo došli do te brojke, a tada smo dali procenu da će brojke biti nezaustavljive i ovo sada nije iznenađenje", rekao je Tiodorović.

Ističe da je "crvena linija&qu" pređena, odnosno trenutak kada smo mogli da zaustavimo visok broj novozaraženih na dnevnom nivou.

Tiodorović kaže da se tokom leta mere nisu poštovale, da se kontrola mera na lokalnom nivou nije sprovodila, kao i da je vakcinacija posustala. Navodi da smo danas među poslednjima u Evropi po broju vakcinisanih, a bili smo, podseća, prvi.

"To je razlog što smo došli u ovu situaciju", podvukao je Tiodorović.

Upitan da li će na sledećoj sednici biti predloženo uvođenje strožih mera, Tiodorović kaže da je predlog struke još pre mesec dana bio da se poboljša kontrola sprovođenja mera, a da su pre dva meseca predlagali i uvođenje kovid propusnica.

Kaže da se kovid propusnicama ne pravi diskriminacija i upitao je zašto Srbija ne može da uvede nešto što se u većini evropskih zemalja primenjuje.

Naglašava da su kovid bolnice ponovo pune i da se opet neodgovornost drugih, koji nisu vakcinisani, "lomi na leđima lekara".

"Imamo tok epidemije nevakcinisanih