Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > NOVI DETAJI O SLUČAJU OTETIH BEBA
NOVI DETAJI O SLUČAJU OTETIH BEBA | 20.10.2021.
Godinama javnost potresa afera o ukradenim bebama iz porodilišta širom bivše Jugoslavije, zbog čega za svojim biološkim roditeljima tragaju mnoga usvojena deca... Izvor:B92, prva

NOVI DETAJI O SLUČAJU OTETIH BEBA – MLADEN RADIVOJEVIĆ MNOGIM RODITELJIMA DAO NADU VIDEO

Jedan slučaj, nedavno je dobio svoj epilog kada je Mlađan Radivojević posle punih 40 godina saznao ko mu je biološka majka, zahvaljujući DNK analizi.

Uz pomoć Udruženja za istinu i pravdu o bebama, slučaj Mlađana Radivojevića iz Donjeg Adrovca kod Aleksinca, prvi je rešen slučaj nestale bebe u Srbiji.

Predsednik Udruženja za istinu i pravdu o bebama Radiša Pavlović obratio se tim povodom.

Mlađan se rodio u martu 1981. godine, i prema rečima njegove biološke majke, ona je bez ikakve dokumentacije otpuštena iz bolnice u Kruševcu, nakon što joj je rečeno da je beba preminula i da može da ide kući.

Zbog ovako važnog saznanja, iz Udruženja su se posebno radovali sastanku Vladine komisije za nestale bebe na kojoj je glavna tema trebalo da bude prvi rešen slučaj nestale bebe u Srbiji.

Pored toga, kako tvrdi Pavlović, predložili bi i formiranje posebnog Tužilaštva, koje bi trebalo da se bavi samo pitanjem nestalih beba.

Brojni roditelji, okupljeni u više udruženja, i dalje traže istinu o stotinama novorođenčadi za koje tvrde da su p oslednjih decenija ukradena iz porodilišta. Bebe su, sumnjaju ovi roditelji, u brojnim slučajevima od 60-ih godina dvadesetog veka nestale nakon što su pod sumnjivim okolnostima proglašene mrtvim, bez umrlica i druge obavezne prateće dokumentacije.