Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > Poljoprivrednici blokirali sve ulaze u Pančevo,
Poljoprivrednici blokirali sve ulaze u Pančevo, | 19.05.2023.
Poljoprivrednici blokirali sve ulaze u Pančevo, kilometarske kolone vozila.. Autor: N1 Beograd

Nezadovoljni poljoprivrednici blokirali su od jutros sve glavne ulaze u Pančevo, ali i izlaze iz tog grada.

 

Reporter N1 Miloš Đošić, koji je na licu mesta, kaže da su stvorile kolone duge više kilometara i da su ljudi koji čekaju u koloni nervozni.

„Prilaze poljoprivrednicima pokušavajući dqa ih ubede da ih puste da prođe. Od jutros se puštaju samo vozila Hitne pomoći i roditelji koji su sa decom u automobilima“, navodi naš reporter.

On dodaje da je situacija mirna i da je prisutna policija.

Kako navode, blokade ostaju sve do ispunjenja zahteva, a nezvanično se pominje da se kasniej tokom dana sprema još jedna blokada u Opovu.

Poljoprivrednici ne odustaju od protesta ni nakon što je predsednik Aleksandar Vučić najavio da će predložiti Vladi da prihvati neke od zahteva poljoprivrednika. Oni, naime, kažu da su pregovarači koji su juče bili kod Vučića „pioni“ i „sateliti“ vlasti i „provladina udruženja“.

Predstavnici Udruženja proizvođača mleka Mačvanskog okruga i Udruženja odgajivača goveda centralne Srbije izjavili su, posle sastanka sa Vučićem, da su zadovoljni jer su njihovi zahtevi najvećim delom ispunjeni.

Odgovarajući na kritike poljoprivrednika koji su i dalje u protestu, oni su rekli da su to „dve odvojene priče koje su se igrom slučaja spojile u jednu“.

Odluka da se izađe na proteste usledila je nakon što je sedam udruženja iz različitih krajeva Srbije nije uspelo da postigne dogovor sa premijerkom Anom Brnabić, a potom odbilo poziv na sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.