Welcome
Home
Kontakt


Kultura

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Legati
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slika


Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Kultura > Legati > Legat Paje Jovanovića
Legat Paje Jovanovića English
Paja Jovanović (Vršac 1859 - Beč 1957), slikar koji je za dugog života ostvario izuzetan umetnički opus, boravio je više u inostranstvu (Beč, Pariz, London, Berlin, Minhen) nego u Beogradu.

Kao stipendista Matice srpske završio je Umetničku akademiju u Beču i odmah, 1884. godine, izabran za dopisnog člana Srpskog učenog društva. Od 1893. godine postao je redovan član Srpske Kraljevske Akademije. Za doživotnog počasnog predsednika LADE je izabran 1953. Uoči Drugog svetskog rata je došao u Beograd i radio na realizaciji poklona - legata Muzeju grada Beograda.

Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :ATO         A        
  W    U    H 7   XTT
  U   TJA   T8H      
  2    F      S   JY3
  1           K      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
Nema komentara