Welcome
Home
Kontakt


Kultura

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Galerije
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slika


Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Kultura > Galerije > Savremena Galerija UK Ečka
Savremena Galerija UK Ečka English
Ime: Jelica
Mesto: Zrenjanin
Odnosi sa javnošću: Jelica

Izložbe u Savremenoj Galeriji UK Ečka

PROGRAM IZLOŽBI U SAVREMENOJ GALERIJI UK EČKA – ZRENJANIN
za avgust 2008.

11.08.2008. u 20h
Otvaranje izložbe Željke Momirov

Izložbu čini nekoliko instalacija i objekata postavljenih u prostoru galerije, izvedeni su u kombinovanim materijalima (drvo-čelik, guma-staklo-čelik, sa uveličavajućim gumenim lupama, itd).

Dimenzije ovih instalacija su promenljive i prilagodljive prostoru u kojem su instalirane. Radovi ove umetnice nisu samo od jednog komada, nisu dakle jedinstveni predmeti, nego su složene celine sastavljene najmanje od dva ravnopravna i komplementarna elementa ili, još češće, od niza istovetnih ili vrlo srodnih elemenata kojih u pojedinim serijama ima tačno toliko koliko to neminovno zahteva osnovna ideja koja rukovodi zakonitošću formacije takvog rada. Otuda većina ovih radova računa sa znatnim zidnim ili podnim prostorom, funkcioniše kao prostorna situacija, kao instalacija, idealno zahtevajući što je moguće bližu i adekvatniju sraslost sa okolnim izlagačkim arhitrektonskim ambijentom.

Željka Momirov
  • Rođena 1962. godine u Novom Sadu.
  • Završila Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu, na katedri vajarstva, smer skulptura u prostoru i arhitekturi 1987. godine.
  • Poslediplomske studije završila 1993. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.
  • Član ULUS-a i ULUPUDS-a.
  • Živi i stvara u Beogradu.
  • Izlagala na 38 samostalnih izložbi u zemlji i inostranstvu (BEOGRAD, Galerija O3ONE / ČAČAK, Umetnička galerija "Nadežda Petrović" / BEOGRAD, Umetnički paviljon "Cvijeta Zuzorić" / LOS ANGELES, Yucaipa, CA, USA, Gallery Crafton Hills College / LOS ANGELES, San Pedro, CA, USA, Gallery ARDEN 2 / BEOGRAD, Galerija "HAOS" / BEOGRAD, Galerija ULUS-a / BEOGRAD, Salon Muzeja savremene umetnosti / BEOGRAD, Galerija Kulturnog centra / ...)
  • Dobitnik je više nagrada i priznanja. Izložba će biti otvorena do 28.08.2008. Srdačan pozdrav od Jelice iz Savremene galerije
  • E-mail : arnaut@tehnicom.net

Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :N7J         SFP      
M Q    T      J   7PM
OKU   TBM     X      
  U    W      N   JDQ
1KJ           6      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
Nema komentara

Slike

Relacije
Škola fotografije "ARTIS VISUM"

Download
Konkurs za 2009.
Predgovor - J.Denegri
Zeljka Momirov - biografija - skraćena