Welcome
Home
Kontakt


Sport

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Sportski klubovi
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slika
Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Sport > Sportski klubovi > Avantura 4x4
Avantura 4x4 English
Adresa: Cara Dušana 4, Pančevo, Srbija
E-mail: opacicpa@verat.net
Mobilni: +381 63 224 880
Odnosi sa javnošću: Goran Stojković - Kajman
Radno vreme: 00 - 24h
Sportovi: Rafting, Vožnja džipova, Planinarenje, Istraživanje pećina, Moto-kros...

Klub ljubitelja ekstremnih sportova i ruskih terenskih vozila. Osnovan je 2004. godine.Čine ga ljubitelji adrenalinskih dešavanja, ljubitelja prirode i ljudi i devojke koji su se tokom mnogih godina često nalazili u prirodnom okruženju te smo rešili da  uokvirimo to i institucionalizujemo svoje aktivnosti u zvanični klub koji je dobio takvo ime. Prvobitna namera osnivača kluba je bila da se bavimo splavarenjem na divljim vodama, odnosno raftingom, planinarenjem i vožnjom terenskih vozila po bespućima, što je i činjeno dosta puta, međutim od ove godine time počinjemo zvanično i kao institucija da se bavimo organizovano.

2006. godine se osniva Rafting liga Srbije, u okviru Rafting saveza Srbije kada se i održava prvo zvanično prvenstvo u raftingu gde je učestvovalo 11 klubova iz čitave Srbije, koji su registrovani za ovaj sport  i sticajem okolnosti i naravno veštine i muškarci i devojke iz  kluba Avantura 4x4 Pančevo, postaju prvaci Srbije.
2007. godine, muški deo kluba, odnosno reprezentacije Srbije odlazi u Južnu Koreju na prvenstvo sveta u raftingu gde, zahvaljujući i relativnom neiskustvu i neverovatno jakoj svetskoj konkurenciji, zauzima 24. mesto od ukupno 26 najjačih svetskih reprezentacija. Sticajem okolnosti devojke nisu mogle da idu tamo zbog nedostatka materijalnih sredstava jer država nije želela da pomogne učešće svoje reprezentacije na najvećoj svetskoj smotri.

2008. godine, maja meseca, opet je muški deo kluba bio na Evropskom prvenstvu u raftingu u Austriji gde je od 24 reprezentacije evropske, osvojio sasvim zadovoljavajuće 12. mesto. Inače smo 2008. godine, i muškarci i žene, osvojili 2. mesto na prvenstvu Srbije.Nismo mogli da ponovimo uspeh iz 2006. i 2007. godine. Pored ovih sportskih aktivnosti gde godišnje učestvujemo na 10-15 najjačih takmičenja na Balkanu, počevši od Bugarske pa do Bosne i Hercegovine i Hrvatske, sasvim smo zadovoljni onim što smo postigli, međutim moramo još dosta da radimo da bismo ušli u onu prvu evropsku ligu gde Česi, Slovaci i Rusi apsolutno dominiraju u nekim svetskim razmerama.

Klub se osim sporstkog dela i takmičenja bavi i komercijalnim odnosno turističkim raftingom te se od aprila, maja meseca svake godine organizuju turističke ture gde se vode turisti i zainteresovani na reke u našem okruženju, konkretno na reku Taru u Crnoj Gori, na reku Vrbas u Republici Srpskoj, Lim u Crnoj Gori i Ibar u Srbiji.

Klub organizuje džip foto-safarije, ekspedicije u divljinu i rekreativni boravak u prirodi za šta ima svu opremu  obezbeđenu. Pored ovoga, bavimo se vožnjom terenskih vozila, odnosno džipova . 2006. godine smo organizovali jednu trku za prvenstvo Srbije u ataru sela Grebenac, na obodu Deliblatske peščare gde je bilo negde oko 40 džipova iz čitave Srbije sa svojim posadama.Takmičenje je bilo vrlo posećeno i  vrlo uspelo.
U poslednje vreme, poslednjih godinu dana, intenzivno se upražnjava moto kros tj. vožnja specijalnih moto-kros motocikala po divljoj prirodi.

Pored toga, bavili smo se i istraživačkim ulaskom u pećine, kao što su npr. Zlotska ili Lazareva pećina kod Bora gde su članovi našeg kluba boravili u dva navrata, oktobra 2007. i januara 2008. godine kojom prilikom je snimljen dokumentarni film pod nazivom «Svet izvan vremena». Prilikom boravka u Koreji snimljen je film «Avantura u Koreji» o učešću naše reprezentacije u najvećoj svetskoj smotri najjačih svetskih klubova, odnosno reprezentacija.

Snimljen je i jedan film «Beli vrtlog»  u Bugarskoj, na regionalnoj Evro-rafting ligi na reci Strumi, maja 2008. a 2007. godine snimili smo dokumentarni film o Borskoj džipijadi.

Ove godine, meseca novembra je kupljeno jedno imanje u selu Dupljaja , pored same reke Karaš, gde nameravamo da napravimo jedan sportsko-rekreativni centar za boravak članova kluba i svih ostalih koji su zainteresovani za boravak u prirodi. To će biti neka polazišna baza za naredne avanture.
10 godina već organizujemo čuvenu Tamišku regatu koja polazi od ulaska Tamiša u Srbiju, kod mesta Jaša Tomić, do Pančeva, u dužini od 120 kilometara i 4 godine organizujemo regatu rekom Karaš, od mesta Vojvodinci pa do njegovog ušća u kanal Dunav-Tisa-Dunav.
Inače smo organizovali i razne ekstremnije varijante kao što je spuštanje kanuima niz divlju reku Pek u istočnoj Srbiji... Planiramo da uradimo još mnogo toga ali nas malo koči nedostatak materijalnih sredstava, no entuzijazam uglavnom nadvladava sve to i uspevamo nekako da se izborimo sa ovom teškom materijalnom situacijom.

 Pozivamo sve zainteresovane ljude koji bi želeli, da nam se priključe, i da vide i  da osete čari  uzbuđenja boravka u divljoj prirodi.

 «AVANTURA 4X4»-Klub ekstremnih sportova i ljubitelja  ruskih terenskih vozila.

Pančevo, cara Dušana 4
Telefon: 063 22488

Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :Y           CSO      
4 P    I      G   OUL
45N   TES   38R      
  N    G      F   NU1
  Q         QBR      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
Imate li trekove za laganu boznju vikend Lada Niva iz Beograda 0641196040 svakako bih zeleo biti clan ovako koncipiranog drustvo
(, 20.09.2022. 19:38)
Postovani, zanima me koliko bi kostalo iznajmljivanje minibusa sa 16-20 mesta za prevoz svatova na relaciji Beograd-Doboj-Beograd? Kilometraza je negde oko 300km u jednom pravcu, a polazak bi bio oko 10h ujutru, s povratkom oko1h uvece istoga dana.
(, 27.05.2013. 19:49)
Pozdrav iz kisom okupanog Zrenjanina mojim dragim prijateljima iz "Avanture". Nadam se da cu ove godine moci da vam se pridruzim bar na jednom krstarenju kanuima. Vidimo se na vodi. Samir
(samir radin, 21.06.2009. 01:48)

Relacije
FOTO IMAGE