Welcome
Home
Kontakt


Mediji

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Radio
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slika


Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Mediji > Radio > Radio "Index"
Radio "Index" English
Adresa: Uzun Mirkova 3/2, 11000 Beograd, Srbija
Telefoni: +381 11 328 3806

Radio Index je privatna radio stanica koja posluje u okrilju kompanije Index d.o.o. Ljudi koji su stvorili današnji Radio Index i medijski brend INDEX nekada su stvarali su i studentski radio program "Index 202", "Indexovo radio pozorište" i Univerzitetski radio "Indeks". Više o prošlosti našeg radija možete da saznate na strani "Istorija"

U novembru 1998. Univerzitetski radio "Indeks" je izbačen iz prostorija Radio Beograda. Tim činom je ujedno i prestao da postoji kao medij, jer su u Radio Beogradu ostali studio za emitovanje, redakcijska oprema i predajnik na frekvenciji 88,9 MHz. Beogradski univerziteti, tada pod kontrolom Miloševićevog režima, imenovali su novo rukovodstvo koje nikada nije uspelo da ponovo pokrene emitovanje programa ugašenog Univerzitetskog radija "Indeks".
 
Ekipa novinara i urednika je u avgustu 1999. nastavila da radi pod nazivom Radio Index, ali na drugoj lokaciji, sa drugom opremom i drugim predajnikom na frekvenciji 99,8 MHz, nabavljenim privatnim kapitalom. Novi Radio Index nije imao nikakve finansijske ni pravne veze sa osnivačima već ugašenog Univerzitetskog radija "Indeks" (Univerzitetom u Beogradu i Univerzitetom umetnosti), čak su tadašnja rukovodstva oba univerziteta odbijala svaki kontakt sa članovima redakcije.
 
Radio Index je jedini nezavisni elektronski medij u Beogradu koji je 5. oktobra 2000. emitovao direktan program sa ulica Beograda.

Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :O9O         PG9      
  S    W    T B   FLD
7BQ   OND   8N2      
  T    H      R   TLI
E56         BDS      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
Nema komentara