Welcome
Home
Kontakt


Kultura

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Pozorišta
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slika










Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Kultura > Pozorišta > STR knjižara lutkarsko pozorište
STR knjižara lutkarsko pozorište English
Adresa: Bul. Dr Zorana Đinđića 7
Mesto: 18000 Niš
Telefoni: +381 18 248 162

STR KNJIŽARA LUTKARSKO POZORIŠTE 
Bul. Dr Zorana Đinđića 7
18000 Niš
 +381 18 248 162

STR KNJIŽARA LUTKARSKO POZORIŠTE 
Bul. Dr Zorana Đinđića 7
18000 Niš
 +381 18 248 162

Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :



2T8         Y8T      
6 F    T    B     TTC
X9D   KAI   6QF      
  M    I      T   878
AIY         BJF      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
Поштовани, Обраћам Вам се у циљу разрешења правописне недоумице у којој сте се нашли. Познато је да Правопис није довољно одређен, па имамо и различите ставове угледних лингвиста, али не постоји став који одговара Вашим тврдњама. Иван Клајн сматра да назив треба писати малим словом (црква светог Петра), док Егон Фекете пише само прво слово велико (Црква светог Петра); можда постоји и тумачење по ком би требало писати црква Светог Петра, али на то нисам наишао,а као што ћу и објаснити, та варијанта уопште није логична. Ја се слажем с професором Фекетеом, па ћу покушати да оправдам тај облик. Правопис прописује да се називи грађевина пишу великим словом, а великим словом пише и називе цркава када они представљају имена светаца у номинативу (нпр. Свети арханђел Михаило), па из тога закључујемо да је ипак оправданије „негде“ ставити велико слово, него га игнорисати попут Клајна. Ако се довде слажемо, остаје још питање где ставити то велико слово (да ли Црква светог Николе или црква Светог Николе; наравно, никако и једно и друго). С тим у вези, поменуо бих лепу дату аналогију, УЛИЦА КРАЉА МИЛУТИНА. Као што знамо, постоје два начина да се то запише: Улица краља Милутина или улица Краља Милутина. Овај дублетизам потиче одатле што реч „улица“ можемо схватити као део пуног назива, али и као само опис. Другим речима, можемо рећи „Живим у Улици краља Милутина“, али и само „Живим у Краља Милутина“. Међутим, овај начин резоновања не можемо применити на цркве, јер нико не би рекао „Идем у СВЕТОГ НИКОЛУ“, већ искључиво „Идем у ЦРКВУ СВЕТОГ НИКОЛЕ“. Дакле, овде именица „црква“ јесте обавезан део назива, и стога треба писати Црква светог Николе. У нади да ћете коначно схватити да сте направили правописну грешку, С поштовањем, Ненад Стојиљковић
(Ненад Стојиљковић, 16.04.2010. 10:02)
Poštovani, Potrebna mi je glumica koja bi za rođendan mog deteta bila animator "NODI", lik iz istoimenog crtanog filma. Molim Vas ukoliko imate neki kontakt da me obavestite na email ili 0656060642 Pozdrav
(Aleksandra Stojanović, 23.06.2008. 13:17)