Dobrodošli
Home
Contact


Culture

SEARCH
Within
Category Theaters
All Categories
Find
AND Search
OR Search
Phrase Search
Show


Hide images
Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Culture > Theaters > STR knjižara lutkarsko pozorište
STR knjižara lutkarsko pozorište Srpski
Address: Bul. Dr Zorana Đinđića 7
Phones: +381 18 248 162
Place: 18000 Niš

STR KNJIŽARA LUTKARSKO POZORIŠTE 
Bul. Dr Zorana Đinđića 7
18000 Niš
 +381 18 248 162

STR KNJIŽARA LUTKARSKO POZORIŠTE 
Bul. Dr Zorana Đinđića 7
18000 Niš
 +381 18 248 162

Submit your comment or message

Your comment will be posted on this page and automatically forwarded to its owner, but before you leave a comment, please read the rules of commenting:

Hate speech, incitement to racial, ethnic, sexual and religious hatred, defamation, slander and profanity are not welcome on this site and the moderator reserves the right not to publish.

The opinions and views expressed in comments are not the opinions and views of Info-Tours.NET.

We apologize to Info Tours.NET portal visitors that, due to frequent hacking, we had to implement a security code protection system.

 
Your full name * :
E-mail * :
Comment * :

Please enter the sum * :N           6RT      
U E    M      8   979
DS6   6IN   76D      
  P    C      3   LAP
  Q         MWU      
Fields marked with a red star (*) are required.
 
Your comments:
Поштовани, Обраћам Вам се у циљу разрешења правописне недоумице у којој сте се нашли. Познато је да Правопис није довољно одређен, па имамо и различите ставове угледних лингвиста, али не постоји став који одговара Вашим тврдњама. Иван Клајн сматра да назив треба писати малим словом (црква светог Петра), док Егон Фекете пише само прво слово велико (Црква светог Петра); можда постоји и тумачење по ком би требало писати црква Светог Петра, али на то нисам наишао,а као што ћу и објаснити, та варијанта уопште није логична. Ја се слажем с професором Фекетеом, па ћу покушати да оправдам тај облик. Правопис прописује да се називи грађевина пишу великим словом, а великим словом пише и називе цркава када они представљају имена светаца у номинативу (нпр. Свети арханђел Михаило), па из тога закључујемо да је ипак оправданије „негде“ ставити велико слово, него га игнорисати попут Клајна. Ако се довде слажемо, остаје још питање где ставити то велико слово (да ли Црква светог Николе или црква Светог Николе; наравно, никако и једно и друго). С тим у вези, поменуо бих лепу дату аналогију, УЛИЦА КРАЉА МИЛУТИНА. Као што знамо, постоје два начина да се то запише: Улица краља Милутина или улица Краља Милутина. Овај дублетизам потиче одатле што реч „улица“ можемо схватити као део пуног назива, али и као само опис. Другим речима, можемо рећи „Живим у Улици краља Милутина“, али и само „Живим у Краља Милутина“. Међутим, овај начин резоновања не можемо применити на цркве, јер нико не би рекао „Идем у СВЕТОГ НИКОЛУ“, већ искључиво „Идем у ЦРКВУ СВЕТОГ НИКОЛЕ“. Дакле, овде именица „црква“ јесте обавезан део назива, и стога треба писати Црква светог Николе. У нади да ћете коначно схватити да сте направили правописну грешку, С поштовањем, Ненад Стојиљковић
(Ненад Стојиљковић, 16/04/2010 10:02)
Poštovani, Potrebna mi je glumica koja bi za rođendan mog deteta bila animator "NODI", lik iz istoimenog crtanog filma. Molim Vas ukoliko imate neki kontakt da me obavestite na email ili 0656060642 Pozdrav
(Aleksandra Stojanović, 23/06/2008 13:17)