Dobrodošli
Home
Contact


Culture

SEARCH
Within
Category Theaters
All Categories
Find
AND Search
OR Search
Phrase Search
Show


Hide images
Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Culture > Theaters > Pozorište Milivoje Živanović Požarevac
Pozorište Milivoje Živanović Požarevac Srpski
Address: Jovana Šerbanovića 1
Phones: +381 12 222 481
Place: 12000 Požarevac

POZORIŠTE MILIVOJE ŽIVANOVIĆ POŽAREVAC 
Jovana Šerbanovića 1
12000 Požarevac
 +381 12 222 481

POZORIŠTE MILIVOJE ŽIVANOVIĆ POŽAREVAC 
Jovana Šerbanovića 1
12000 Požarevac
 +381 12 222 481

Submit your comment or message

Your comment will be posted on this page and automatically forwarded to its owner, but before you leave a comment, please read the rules of commenting:

Hate speech, incitement to racial, ethnic, sexual and religious hatred, defamation, slander and profanity are not welcome on this site and the moderator reserves the right not to publish.

The opinions and views expressed in comments are not the opinions and views of Info-Tours.NET.

We apologize to Info Tours.NET portal visitors that, due to frequent hacking, we had to implement a security code protection system.

 
Your full name * :
E-mail * :
Comment * :

Please enter the sum * :MT9         H8B      
1 X    J    S R   LC5
Y N   7WA   FB8      
W T    U    1 Q   ROR
K6G         2GB      
Fields marked with a red star (*) are required.
 
Your comments:
Uvaženi, šaljem vam ispravku i dopunu u vezi s našim pozorištem. Pozorište ''Milivoje Živanović'' od 1986. godine nema u svom nazivu atribut amatersko, mada - naravno - nemamo ništa protiv amaterizma. Stoga vas molimo da obavite neophodnu promenu u nazivu našeg pozorišta. Ima veliku scenu, malu scenu, omladinsku scenu, lutkarsku scenu (jednu od retkih amaterskih scena koja ima svoj repertoar, ako ne i jedinu) i školu glume. Ima poluprofesionalnu i profesionalnu scenu. Veliki broj glumaca su amateri, no sva druga oprema predstava i organizacija jeste profesionalna. to je stoga što pozorište radi kao jedinstven deo Centra za kulturu Požarevac koja je velika multimedijalna kuća. O tome možete više pogledati na našem sajtu www.czkpo.co.yu. Centar je pokrenuo dva festivala: a) Glumačke svečanosti ''Milivoje Živanović'' koje predstavljaju susrete profesionalnih glumaca i održavaju se početkom aprila već dvanaest godina b) Amaterske glumačke svečanosti ''Milivojev štap i šešir'' - susrete varoških amaterskih pozorišta koji se održavaju svakog februara već tri godine takodje u čast glumca. Na taj način Požarevac je, verovatno, jedini grad koji u slavu jednog glumca ima dva festivala - amaterski i profesionalni. Centar za kulturu Požarevac je i inicijator za pokretanje nagrade ''Žanka Stokić''. Pozorište na repertoaru ima 14 predstava od kojih je veći deo aktivan a jedan manji deo konzerviran i može da se aktivira po potrebi repertoara. Subotom se održava redovna manifestacija ''Deco, povedite svoje roditelje u pozorište''. U 12 sati ide redovna repertoarska predstava za decu (i roditelje, naravno, posebno one koji su zaboravili šta je to pozorište). Dragi Ivić upravnik Centra za kulturu
(Dragi Ivić, 06/03/2007 08:30)