Dobrodošli
Home
Contact


Science

SEARCH
Within
Category Institutes
All Categories
Find
AND Search
OR Search
Phrase Search
Show


Hide images
Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Science > Institutes > INSTITUT ZA NUKLEARNE NAUKE "VINČA"
INSTITUT ZA NUKLEARNE NAUKE "VINČA" Srpski
Address: Postanski fah 522, 11000 Belgrade-Vinča, Serbia,
E-mail: office@vin.bg.ac.rs

Postanski fah 522, 11000 Belgrade-Vinča, Serbia, Tel: +38 11 3408 101, 3408 102

INSTITUT ZA NUKLEARNE NAUKE "VINČA"

Submit your comment or message

Your comment will be posted on this page and automatically forwarded to its owner, but before you leave a comment, please read the rules of commenting:

Hate speech, incitement to racial, ethnic, sexual and religious hatred, defamation, slander and profanity are not welcome on this site and the moderator reserves the right not to publish.

The opinions and views expressed in comments are not the opinions and views of Info-Tours.NET.

We apologize to Info Tours.NET portal visitors that, due to frequent hacking, we had to implement a security code protection system.

 
Your full name * :
E-mail * :
Comment * :

Please enter the sum * :IKA         3G2      
  N    N      S   QTR
PBG   B48     2      
C      8      A   1L7
O6P           L      
Fields marked with a red star (*) are required.
 
Your comments:
Poštovana gospoda, Nauka nije privilegija samo instituta, ona pripada svakome ko se time bavi manje -više uspješno. Zatvorenost istituta u sebe samo je izbjegavanje da se nešto novo sazna u nauci. Na primer, moja saznanja i otkrića bazirana su na nalazima poznatih naučnika kao što su: Nikola Cindro, Marej Gel-Man, Žorž Gamov i drugi. Njihova otkrića i saznanja su djelomično rekonstruisana, pa su se dobila nova saznanja i otkrića kao što su: novi prirodni hemijski elementi, aomski omotač, indukcija i samoindukcija i sdlično.
(Jovo Pavlović, 23/06/2010 23:04)
Молим вас да ми пошаљете нешто о радијацији и њеној заштити ако може и нека шема тј.приказ, треба ми за ћерку која иде у 8 разред,па јој је потребно за физику. Унапред хвала.
(Aleksandar Filipovic, 26/03/2010 13:31)
Strukturu omotaca atoma definisao je Marej Gel-Nan rekavsi: Uz pomoc vikona moguce je steci potpuniji uvid u sustinu raspada neutrona na proton, elektron i elerktronski antineutrino. Radi se o sljedecim procesima na nivou kvarkova, vikona i leptona. Da bineutron (udd) postao proton (uud), mora se jedan od njegovih d-kvarkova pretvoriti u u-kvark d=u+W.Nastali vikonse raspada naelektron i elektronski antineutrino:W=e+Ve. Obzirom da je svaka materija sastavljena od elektromagnetne tvorevine, odnosno, to je fundamentalno svojstvo materije, ili fundamentalna elektromagnetna forma, onda je lako zakljuciti kakva je struktura omotaca atoma. U casopisu KPV6 treba da bude objavljen clanak o tome i o drugim otkricima.
(Jovo Pavlović, 01/12/2009 23:52)
Imam potrebu da obavijestim strucnu javnost i potrbu da prezentujem svoje naucne radove. Radi se identifikaciji novih prirodnih hemijskih elemenata koji su sada označeni samo kao izotopi. Rijec je o prirodnim elementima 108, 109 i 110 sa njihovim nalazistima. Osdim toga, potrebno je prezentirati strukturu omotača atoma i struktura magnetnog jastuka.
(Jovo Pavlovic, 03/02/2009 22:18)
Gdje mogu da kupim knjigu Subatomska fizika autora dr.Stevana Jokica
(Mirza Tahirovic, 21/01/2008 20:48)