Welcome
Home
Kontakt


Mediji

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Radio
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slika


Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Mediji > Radio > Radio B92
Radio B92 English
Adresa: Bulevar Avnoj - A 64, 11000 Beograd, Srbija
Telefoni: 011 301 2000

Bulevar Avnoj - A 64, 11000 Beograd, Srbija, tel: 011 301 2000, Fax: 011 301 2001

Od svog osnivanja do danas, program Radija B92 umnogome je zavisio od društveno-politickih dešavanja, kao i od situacije u kulturnoj odnosno medijskoj sferi. Zapocevši kao radijski eksperiment, Radio B92 je prošao kroz faze koje su obelezili istraživanje, otkrivanje dinamike programa i profesionalizacija procesa pogramiranja.
 
Tokom poslednjih pet godina, za Radio B92 je karakteristican njegov razvoj kako u politickom, tako i lifestyle smislu. Radio B92 uspesno promovise ne samo koncepte profesionalnog i objektivnog novinarstva, vec i teme vezane za svakodnevni život, kulturu zivljenja, popularnu kulturu. Moglo bi se zakljuciti da je za sadasnji trenutak Radija B92 karakteristicno preplitanje ''paralelnih zivota'' B92 - sociološko-politicki angažman i lifestyle angažman koji se sastoji u promovisanju elementarnih civilizacijskih vrednosti na nivou kulture i zabave.
 
Od 4. septembra 2006, Radio B92 svojim slušaocima, kroz jesenju programsku shemu, ponudio je dosta novih sadržaja, kao i nove sezone najslušanijih informativnih, zabavnih i muzičkih programa. Jos više nego do sada, Radio B92 svoj program priprema sa željom da zadovolji ukuse i potrebe slušalaca širom Srbije.
 
Nakon Dizanja, najslušanijeg i najautenticnijeg jutarnjeg programa u Srbiji, autora i voditelja Gorice Nešović i Dragana Ilića, slušaoci su svakog radnog dana u prilici da u jedinstvenom informativnom bloku dobiju sve najvažnije vesti, informacije, analize, uz učešće brojnih dopisnika iz cele Srbije. Ovaj blok čine i polusatni intervju sa najaktuelnijim političarima, Kažiprst, autorke i urednice Danice Vučenić, te Uvećanje, emisija fokusirana na priče iz pravog, svakodnevnog života, urednika Miše Stojiljkovića.
 
‘’Da vam sve bude jasno’’ slogan je pod kojim će Informativna redakcija Radija B92 i ove jeseni svoje slušaoce objektivno i pravovremeno obaveštavati i pomagati im da razumeju kompleksna dešavanja u našem političkom životu.
 
Petkom, od pola 10 ujutru, slušaoci mogu pratiti Peščanik, autorki Svetlane Lukić I Svetlane Vuković, emisiju koja je specifična kako po tonu, načinu odabira tema i gostiju, tako i po odanom krugu slušalaca koji je iz godine u godinu sve veći.
 
Cilj dnevnog programa, između 11 I 14 sati, je da slušaoce, koji u ovom periodu vreme provode na poslu ili u kućnim poslovima, zabavi, oraspoloži, nagradi i uključi u kratke kontakt programe na razne zabavne, ali životne teme. Ovim segmentom dominiraće najbolja domaća i strana muzička ponuda.
 
U terminu 14-15h slušaoci mogu premijerno pratiti koprodukciju srpske službe BBC-jevog Svetskog servisa i Radija B92. Program se realizuje iz londonskog i beogradskog studija, a želja je da se ponude atraktivni sadržaji iz celog sveta, kao i analiza najvažnijih i najaktuelnijih društveno-političkih i ekonomskih problema.
 
Paralelna radiodufuzna galaksija Igora Brakusa, u kojoj ne važe ni pravila lepog ponašanja, ni logičnog razmišljanja, i ove jeseni slušaocima je dostupna između 15 i 17 sati svakog radnog dana. Apsolutno bez granica pri izboru teme ili muzike, ovaj segment tradicionalno okuplja ogroman broj slušalaca koji aktivno participiraju u programu.
 
Poslednje i najvažnije vesti koje su obeležile dan, slušaoci Radija b92 mogu saznati prvi ukoliko se u 17 sati uključite u polusatni Dnevnika Radija B92.
 
Večernji termini, svakog radnog dana, rezervisani su za emisije koje se bave popularnom kulturom, najnovijom domaćom muzičkom scenom, ali i najupečatljivijim trenucima aktuelne inostrane muzičke produkcije.
 
Specijalizovane muzičke emisije posle 22 sata rezervisane su za prave muzičke sladokusce.
 
Kada je u pitanju vikend, Radio B92 slušaocima idalje nudi najslušanije zabavne emisije – Zagrej stolicu, intervju sa popularnim javnim ličnostima koji vodi Gorica Nešović, TV Manijake, Dragana Ilića i Gorana Mojsina, svojevrsnu analizu našeg mentaliteta kroz presek televizijskih programa.
 
Radio B92 je posebno ponosan na svoju muzičku vikend ponudu – termin 13-15h je, oba dana vikenda, rezervisan za najveće aktuelne hitove, Listu singlova 20/45 I Coca Cola World Chart Show. Popodnevni i večernji vikend termini nude specijalizovane muzičke emisije, renomiranih muzičkih poznavalaca, zaljubljenika i aktivnih učesnika ovdašnjeg muzičkog života, Gorana Terzića, Žikicu Simića, Tatomira Toromana I Bojana Đorđevića.
 
Ove jeseni, Radio B92 planira i veliki broj atraktivnih programskih akcija, od kojih je prva izbor najboljih domaćih 100 pesama svih vremena, u kojoj slušaoci imaju aktivnu ulogu.

Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :XPP         1        
4 7    P    D O   6B1
5G4   4PE   O95      
O Y    I      B   NGQ
QG8           6      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
Добар старт
(tool, 28.03.2010. 22:54)