Welcome
Home
Kontakt


Smeštaj

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Smeštaj
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaVEZANE KATEGORIJE
Turističke agencije
Privatan smeštaj
Apartmani
Smeštaj
Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > TURIZAM > Smeštaj > Elita
Elita English
Adresa: Tržni centar Zlatibor
Telefoni: 031 / 841-883, 063 / 77-19-215, 063 / 740-50-81

Agencija Elita - osnovana 1998. godine kao prva privatna turistička agencija na Zlatiboru. Osam godina kasnije Agencija Elita je lider u turizmu na Zlatiboru. Ponuda: Hoteli, Apartmani i vile, Privatni smeštaj, Promet nekretnina, Izleti ...
Mapa

Razvoj turizma na Zlatiboru
Kao početak turističkog razvoja Zlatibora uzima se 1893.godina kada je kralj Aleksandar I Obrenović posetio Zlatibor. Te godine podignuta je kraljeva česma a samo naselje je dobilo ime Kraljeve vode.
Danas je turistička ponuda Zlatibora bogata kulturnim i sportskim sadržajima. Od sporstskih sadržaja u ponudi su: teniski, fudbalski, košarkaški (otvoreni i zatvoreni) tereni, bazeni (otvoreni i zatvoreni), škole jahanja i paraglajdinga, ski staze i još mnogi drugi sadržaji. Veliki broj sportskih klubova bira Zlatibor za pripreme uključujući i svetske šampione u košarci, reprezentaciju Srbije i Crne Gore.
 
Agencija Elita – kako smo počeli:
Agencija Elita je osnovana 1998. godine. Bila je to prva privatna turistička agencija na Zlatiboru. Osam godina kasnije Agencija Elita je lider u turizmu na Zlatiboru. Kvalitet  i visoki standardi su glavni zaštitni znak naše kuće. Ovo mogu posvedočiti hiljade zadovoljnih gostiju, koji nam se svake godine vraćaju zadovoljne našim uslugama.
 
Usluge Agencije Elita:
Asortiman usluga Agencije Elita je raznovrstan tako da u ponudi imamo sledeće usluge:
 
Hotelski smeštaj
Obezbeđujemo našim gostima hotelski smeštaj u dvanaest hotela, četiri motela i institutu "Čigota". Hoteli raspolažu sa 4000 ležaja u 1/1, 1/2, 1/3 sobama i apartmanima. Hoteli imaju od ** do **** zvezdice.
 
Privatni smeštaj
Apartmani i vile 
Naši gositi imaju mogućnost odmora u apartmanskom naselju ili u privatnim apartmanima u četrnaest vila i sedam pansiona.
Izdvajamo iz ponude sledeće aparmane:
 • 1/4 app – Odvojena spavaća soba sa francuskim ležajem, dnevni boravak sa razvlačećim ležajem, kompletno opremljena kuhinja i kupatilo sa tuš kabinom i terasa.
 • 1/4 app – Odvojena spavaća soba sa dva posebna ležaja, dnevni boravak sa kaučem, kompletno opremljena kuhinja, kupatilo sa tuš kabinom i terasa.
 • 1/4 app – Odvojena spavaća soba sa francuskim ležajem, dnevni boravak u kome se nalazi razvlačeći ležaj, kompletno opremljena kuhinja i kupatilo sa tuš kabinom.
 • 1/4 app – Odvojena spavaća soba sa francuskim ležajem, dnevni boravak sa razvlačećim ležajem, kompletno opremljena kuhinja i terasa.
 • 1/4 app – Odvojena spavaća soba sa francuskim ležajem, dečja soba sa dva kreveveta (krevet na sprat), dnevni boravak, kompletno opremljena kuhinja, kupatilo sa tuš kabinom i terasa.
 • 1/3 app – Garsonjera sa razvlačećim kaučom i dve fotelje, čajna kuhinja sa pratećim elementima i kupatilo.
 • 1/3 app – Garsonjera sa francuskim ležajem i razvlačećom foteljom, čajna kuhinja i kupatilo.
 • 1/2 app – Garsonjera sa razvlačećim ležajem, čajna kuhinja sa pratećim elementima i kupatilo. 
U domaćoj radinosti našim gostima stoji na raspolaganju više od 10000 ležaja u 1/1, 1/2, 1/3 sobama prve i druge kategorije.

Promet nekretnina
Veliki broj naših gostiju izabrao je Zlatibor kao mesto kome se uvek vraćaju.
Naša agencija im pruža mogućnost da odaberu i kupe nekretnine na Zlatiboru po najpovoljnijim cenama i na najboljim lokacijama.

Zastupništvo informativne mreže Srbije "Info-Tours.Net"
Pružanje informatičkih usluga turističkim subjektima u prezentovanju njihove ponude putem informativne mreže Srbije "Info-Tours.Net".

Izleti
Gosti koji posete Zlatibor imaju jedinstvenu mogućnost da vide zanimljivosti zlatiborskog kraja.  Mi organizujemo jednodevne izlete u okolini Zlatibora, tako da naši gosti mogu posetiti: 
 • Mokru Goru – Šarganska osmica i Drven grad
  Izlet obuhvata obilazak turističko muzejske železnice "Šarganska osmica". Pruga je građena od 1921.-1925. visinska razlika od 300 metara, dužine 3,5 km je rešena izgradnjom čuvene «osmice» petlje duge 13,5 km iznad podnožja Jatara sa dvadesetak tunela, nekoliko mostova i vijadukta, koji čine većinu pruga. Ćira je ovom prugom saobraćao od 1925. do 1974.godine. ŽTP Beograd je 1999.godine obnovio prugu u turističke svrhe. Cela trasa pruge je obnovljena sa autentičnim staničnim objektima i originalnim lokomotivama i vagonima. Kompozicija Nostalgija sastavljena od od dve lokomotive i tri vagona i panoramski vagon danas je u funkciji turističke vožnje, a stanice Jatare i Mokra Gora adaptirane su u ugostiteljske objekte u kojima se turisti odmaraju i okrepljuju tokom vožnje.

  U okviru ovog izleta obilazi se i «Drven grad» na brdu Mećavniku, delo proslavljenog reditelja Emir Kusturica. Ovaj kompleks predstavlja svojevrstan etno park, tipičnog seoskog naselja zlatiborskog kraja iz 19.veka u kome su okupljene brvnare starovlaške vrste, koje su karakteristični stambeni objekti planinskih sela Tare i Zlatibora. Drvengrad raspolaže restoranom nacionalne kuhinje i modernom bioskopskom salom gde se mogu pogledati dokumentarni filmovi.

 • Sirogojno - Muzej "Staro Selo" - Stopića pećina
  Izlet obuhvata obilazak Muzeja "Staro Selo" pod otvorenim nebom  u Sirogojnu, muzej narodnog graditeljstva, koji nas vraća u doba 19. veka. Muzej je otvoren 1979. godine a nastao je kao projekat Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture i preduzeća "Sirogojno". U okviru projekata na 4.5 hektara zemlje urađena je zlatiborska okućnica sa svim njenim elementima: kućom, vajatom, mlekarom, pekarom, stajom, salašem, ambarom… Projektovana je i prilagođena muzejskom prostoru scena sa gledalištem, prodavnica proizvoda starih zanata i muzejskih kopija, biljna apoteka... U jednoj od nekadašnjih kuća uređena je i krčma, a više manjih kuća uređeno je za stanovanje.

  Ova pećina se nalazi na desnoj strani klisure Prištevice, u blizini sela Sirogojna, na 18 km od magistralnog puta Užice–Zlatibor. Pećina je duga 2000 metara a visoka je 50 metara. Posebnu znamenitost predstavlja sistem prelivajućih kada (bigrene kade), udubljenja oivičena kamenim zidovima kojima se nakuplja voda. Na samom ulazu u pećinu je vodopad rečice Ponor koja nestaje u ponorima pećine. 

  Crkva u Sirogojnu koja je podignuta 1764.godine i posvećena je svetim apostolima Petru i Pavlu. Ktitor hrama je bio Georgije Smiljanic, prvi sveštenik u mnogobrojnoj svešteničkoj lozi Smiljanića. Najveću vrednost crkve čini ikonostas koji je prvi rad najvećeg srpskog zografa 18.veka Simeona Lazovića. On se i potpisao na carskim dverima i upisao godinu 1764. Krajem 19.veka dozidan je masivni zvonik na zapadnoj strani crkve.

 • Gostilje - vodopad
  Gostiljski vodopad je čudo prirode u blizini sela Gostilja, voda se probija kroz gusto rastinje i šumu. U Srbiji ovo je jedan od najviših vodopada.

 • Dobroselicu - Crkva brvnara
  Crkva je posvećena Pokrovu Presvete Bogorodice i sagrađena je 1821.godine. Po načinu i pojedinim detaljima ovaj objekat spada, možda među najlepše u svojoj vrsti. Dugačka je 8 metara a široka 5, visina krova je oko 5 m. Građena je u obliku lađe sa polukružnom apsidom od brvana, na istočnoj strani. U crkvi je ikonostas od obojenih dasaka. Među poznatije ikone su prestone ikone Presvete Bogorodice i Isusa Hrista slikane na dasci, autora Aleksija Lazovica. Carske dveri veličine 144x66cm rad su slikara Janka Mihailovića Molera, iz sela Dragačeva.

 • Jablanicu - Crkva brvnara i manastir Uvac
  Crkva posvećena Pokrovu Presvete Bogorodice sagrađena je 1838.godine Nalazi se borovoj šumi. Pripada drvenim hramovima manjih dimenzija , širine 5,25m dužine 9,5m. Građena je od brvana pravougaone osnove sa polukružnom oltarskom apsidom. Od starog ikonostasa sačuvane su: carske dveri, prestone ikone Isusa Hrista i ikona Svetog Vasilija Ostroškog sa Svetim Jovanom Krstiteljem.

  Manastir se nalazi u selu Stublo u zaseoku Uvac i posvećen je Rođenju Presvete Bogorodice. Ovo je bio jedan od najnepristupačnijih srednjevekovnih manastira u Srbiji. U XVII veku manastir je spadao u red većih u Srbiji. Hram je u to vreme dograđen i proširen sa velikim pravougaonim pevnicama. Intersantno je da tokom XVIII veka nema pomena o manastiru koji je verovatno tokom ratova s kraja XVII veka i početkom XVIII veka porušen. Arheološka iskopavanja su počela 1994.godine kada su i otkrivene zidine crkve. U međuvremenu manastir je obnovljen na malu Gospojinu 1995.godine.

Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * : C          PYQ      
C7     3    Q     YFH
 C    FJ8   5DA      
 N     S    E 1   TBP
EMQ         RR8      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
Postovani, znam da sam zakasnila ali bih vam bila zahvalna ako biste mi pronasli jedan manji apartman ili dvokrevetnu sobu sa kupatilom na zlatiboru za 31. 12 i 1. 01. 1011. g. Moj telefon je 063 615 573 Zorica Tiosavljevic
(zorica tiosavljevic, 25.12.2010. 21:29)
Postovani, zainteresovana sam za smjestaj na Zlatiboru,az dvije osobe-novogodisnji praznici 2-3 noci..na bazi polupansiona...
(Nina Adrovic, 20.12.2010. 22:57)
HIP 7 - TOURIST TRANSPORT,RENT A CAR NEW EU licence N 0589 Bulgaria, SOFIA 1000, str.GRAF IGNATIE-44A,fl.1,ap.4 tel.980-9629,tel/fax:987-9629 hip7.com,info@hip7.com
(HIP 7 - TOURIST TRANSPORT,RENT A CAR , 03.04.2009. 20:20)
zainteresovana sam za kupovinu garsonjere na zlatiboru,negde na podrcju zove. imate li nesto povoljno. unapred hvala
(snezana vasiljevic, 22.01.2008. 17:09)
Izdajem apartman u naselju "Zova",dupleks,6 kreveta.Povoljno.
(Filipovic Stojan, 13.12.2007. 17:25)
potrebna rezervacija za dvokrevetnu sobu polupansion Jedna odrasla osoba + dete 9 godina+dete 5 godina u periodu od 28. 12 2007. do 31.12.2007 HOTEL SA TRI ZVEZDICE I VISE
(Dragan Djordjevic, 16.11.2007. 15:27)
Bavim se ekologijom. Zanima me kako je uređeno čišćenje otpadnih voda u Drvengradu. Živim u Sloveniji, hoću da pomognem oko tih problema.
(Sunarić Tomislav, 16.10.2007. 14:46)
Postovani, Predstavnik sam kiparske kompanije Karma Developers koja je zainteresovana za kupovinu zemljista u okolini Zlatibora (ne u centru) te ako u svojoj ponudi imate nesto sto smatrate prigodnim, molim vas da nam posaljete na gornji e-mail. S postovanjem, Dusan Cakic Karma Developers Serbia Assistant
(Dusan Cakic, 20.08.2007. 21:06)
Interesuje me cena dvokrevetne sobe na Zlatiboru u septembru mesecu, samo nocenje, bez ishrane, desetak dana, privatni smestaj ? HVALA. 064/4100-298 JASNA
(JASNA MADIC, 20.07.2007. 19:55)
Interesuje me cena dvokrevetne sobe na Zlatiboru u septembru mesecu, samo nocenje, bez ishrane, desetak dana, privatni smestaj ? HVALA. 064/4100-298 JASNA
(JASNA MADIC, 20.07.2007. 19:48)
Interesuje me cena dvokrevetne sobe na Zlatiboru u septembru mesecu, samo nocenje, bez ishrane, desetak dana, privatni smestaj ? HVALA. 064/4100-298 JASNA
(JASNA MADIC, 20.07.2007. 19:45)
Hello! My name is Olga Kryvoshlyk. I director of travel agency "VIVAT TRAVEL". I ask to consider cooperation with our company. Send please your price and the contract about cooperation.
(Zapros!, 15.03.2007. 10:39)
Molim vas zainteresovan sam za zimovanje i letovanje kam prikolicom.Stoga vas pitamdali postoji na Zlatiboru kamp, ja za to neznam.Ako ne postoji dali mozete mi obezbediti da negde boravim kamp-kucicom i da mogu dase prikljucim na elektricnu energiju naravno uz nadoknadu. Hvala na razumevanju.
(Predrag Stanisavljevic, 30.10.2006. 17:34)

Slike

Relacije
Zlatibor