Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Reportaže > Grčka: Kristina Ristić, umetnik
Grčka: Kristina Ristić, umetnik | 08.11.2008.
Likovni opus Kristine Ristić ima polazište u figurativnim motivima, posebno portretima koji vremenom postaju sve apstraktniji... Izvor: St. kapetanija
Izdvajaju se tematski ciklusi: Glave, Dvoje, Razgovori i Strašila. Bilo da je skica ili samostalno delo, crtež je srž Kristininog rada. Prožimanje crteža i površine uz intezivne boje nanošene snažnim i suptilnim potezima stvara ritmičku živost – osobenost njenog dela. Slike su rađene tehnikom ulja na platnu, dok su crteži izvedeni tušem i uljem na papiru. Izloženi radovi su nastali tokom protekle dve godine, provedene u Grčkoj.
 
Kristina Ristić je rođena 1973. u Beogradu. Diplomirala je 1995.i magistrirala 2000. na Fakultetu Likovnih umetnosti u Beogradu. Izlagala je na deset samostalnih izložbi u Beogradu, Nišu, Pančevu i Atini i na više od trideset grupnih, uključujući Salon des Realites nouvelles u Parizu, Viennafair u Beču, Arte Salon u Berlinu i Oktobarski Salon u Beogradu. Dobitnik je nekoliko nagrada za crtež i slikarstvo. Trenutno živi i stvara u Atini, gde je gost umetnik Atinske Akademije Lepih umetnosti kao IKY stipendista na specijalizaciji iz slikarstva.
 
ZITA-MI gallery
Προξένου Κορόμηλα 1, Θεσσαλονίκη, Τελ. 2310270636
1 Proxenou Koromila str, Thessaloniki, tel.  2310270636