Welcome
Home
Kontakt


Kultura

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Muzeji
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slika



Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Kultura > Muzeji
Muzej afričke umetnosti
Muzej afričke umetnosti osnovan je 1977. i predstavlja prvi i jedini muzej u zemlji posvećen isključivo kulturi i umetnosti afričkog kontinenta. Nastao je zahvaljujući izuzetno vrednoj kolekciji koju su, tokom svog dugogodišnjeg boravka u Africi, prikupili donatori Veda i dr Zdravko Pečar.

Muzej Grada Beograda
Zmaj Jovina 1, 11000 Beograd, Srbija, tel: 011 638 744

Muzej na otvorenom Staro selo Sirogojno
Etno selo Sirogojno
Vodice; Ljubiš; Gostilje (vodopad, ribnjak, stara vodenica); Vajarski atelje u Trnavi i ručak u prirodi sa zlatiborskim specijalitetima, Etno muzej i crkva u Sirogojnu; Tošina banja lekovite vode u Rožanstvu.

Muzej primenjene umetnosti
Muzej primenjene umetnosti osnovan je 1950. godine i pripada kategoriji umetničkih muzeja specijalizovanog tipa. Osnivački fond Muzeja činila je kolekcija od 3.000 hiljade predmeta koju je sakupio poznati slikar i grafičar Ljuba Ivanović, a tokom godina fond je obogaćen otkupima, poklonima građana i legatima donatora. Danas Muzej poseduje više od 32.000 predmeta primenjene umetnosti, među kojima se nalaze dela od izuzetnog umetničkog i kulturnog značaja.

Muzej VAZDUHOPLOVSTVA
Postavka muzeja pruža posetiocima priliku da na jednom mestu prošetaju kroz čitav vek avijacije, ilustrovan eksponatima od pionirskog perioda do modernog doba.

Narodni muzej Kruševac
Stevana Visokog 15, 37000 Kruševac, Srbija, tel: 037 429 172

Narodni muzej u Beogradu
Osnovan je 1844. godine i danas predstavlja najznačajniju i najstariju muzejsku instituciju u Srbiji.
Centralna zgrada Narodnog muzeja nalazi se na Trgu Republike u Beogradu. Narodni muzej je posvećen zaštiti, interpretaciji i promociji nasleđa centralnog Balkana i Evrope.