Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > MUP: Oko 53 odsto poginulih putnika u automobilima nije koristilo pojas
MUP: Oko 53 odsto poginulih putnika u automobilima nije koristilo pojas | 06.06.2023.
Uprava saobraćajne policije apelovala je na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propisano ograničenje brzine, da koriste sigurnosni pojas, a na roditelje i da decu prevoze na zakonom propisan način, kako bi sačuvali svoj i tuđe živote... Autor: N1 Beograd

MUP: Oko 53 odsto poginulih putnika u automobilima nije koristilo pojas


pojas, sigurnosni pojas, vezivanje pojasa
Shutterstock

Uprava saobraćajne policije apelovala je na sve učesnike u saobraćaju da poštuju propisano ograničenje brzine, da koriste sigurnosni pojas, a na roditelje i da decu prevoze na zakonom propisan način, kako bi sačuvali svoj i tuđe živote.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je upozorilo da je od početka 2023. godine u saobraćajnim nezgodama poginulo 186 osoba, a povređeno više od 6.300 učesnika u saobraćaju, dok je neprilagođena brzina uzrok više od polovine najtežih saobraćajnih nezgoda.

„Takođe, napominjemo da 41 odsto poginulih vozača i čak 53 odsto poginulih putnika u automobilima nisu koristili sigurnosni pojas. S obzirom na to da sutra za najveći deo učenika počinje raspust, kao i da se bliži početak letnje turističke sezone kada će na svim važnijim putnim pravcima biti pojačan intenzitet saobraćaja, skrećemo pažnju vozačima da poštuju sve saobraćajne propise“, zaključio je MUP u saopštenju.