Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slika



Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > Tornička Bobija - netaknuta planina magičnih vidikovaca.
Tornička Bobija - netaknuta planina magičnih vidikovaca. | 28.02.2024.
Tornička Bobija: Na 130 km od Beograda nalazi se netaknuta planina magičnih vidikovaca... Autor: City Magazine

Tornička Bobija: Na 130 km od Beograda nalazi se netaknuta planina magičnih vidikovac 

tornička bobija
regxzr/Shutterstock

Tornička Bobija može da bude vaša idealna destinacija za vikend beg, a da i dalje ostanete u Srbiji.

 

Ovog vikenda opet nas čekaju visoke temperature, pa vam predlažemo idealno mesto za vikend putovanje.

Možete posetiti očaravajući svet planine Bobije, skrivenog dragulja Zapadne Srbije. Smeštena u idiličnom predelu poznatom kao Azbukovica, Bobija se nalazi između desne obale Drine, Sokolskih planina, Jablanika, Medvednika i kanjona Trešnjice.

Putovanje do ove prirodne oaze je pravo zadovoljstvo, s obzirom da se Bobija nalazi na samo 140 km udaljenosti od Beograda, 30 km od Ljubovije, te još samo koji kilometar dalje od Bajine Bašte i Valjeva. Dominirajući pejzaž ovog prekrasnog kraja je najviši vrh, Tornička Bobija, čije se visoke litice uzdižu do 1.272 metara nadmorske visine.

Šetnja kroz guste četinarske i bukove šume, preko prostranih pašnjaka i proplancima, pruža nezaboravan doživljaj prirode.

Naselja poput Donjih i Gornjih Savkovića i Gornjeg Košlja odišu autentičnom ruralnom atmosferom, gdje se lokalno stanovništvo pretežno bavi stočarstvom i voćarstvom. Ne propustite priliku da probate sveže mleko, sir, kajmak i a leti i voće poput šljiva i malina, koji su poznati po svom ukusu i kvalitetu.

Osim bogatstva prirodnih resursa, Bobija obiluje i izvorima hladne pijaće vode, među kojima se izdvaja čuveni izvor „Dobra voda“. Planina je takođe dom mnogobrojnih divljih životinja, uključujući beloglave supove, najveće ptice u Evropi, te retke vrste riba poput mladice koja se mresti u reci Trešnjici.

Za ljubitelje aktivnog odmora, planina Bobija pruža beskrajne mogućnosti za istraživanje. Grebenski venac koji se proteže duž planine nudi predivne vidikovce s kojih se pruža panoramski pogled na kanjone reka Trešnjica, Tribuća i Ljuboviđa. Na terenima oko planine možete uživati u planinarenju, lovu ili jednostavno opuštanju u netaknutoj prirodi, prenosi Citymagazin.

Svojom raznolikošću pejzaža i bogatstvom prirodnih atrakcija, planina Bobija je pravo mesto za beg od gradske vreve i uživanje u miru i tišini netaknute prirode.