Welcome
Home
Kontakt


KATEGORIJE

PRETRAGA
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaDesign by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Vesti > Stiže nam ciklon iz centralne Evrope: Kiša i drastičan pad temperature
Stiže nam ciklon iz centralne Evrope: Kiša i drastičan pad temperature | 16.04.2024.
Nakon sunčanog jutra, u nastavku dana očekuje se umereno naoblačenje, a posle podne i uveče kiša i lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Najviša dnevna temperatura danas do 30 stepeni... Autor: Sara Botić

Stiže nam ciklon iz centralne Evrope: Kiša i drastičan pad temperature

Ciklon iz centralne Evrope će od danas uticati na vreme i u našim krajevima.

Stiže nam velika količina vlage, a to će u kombinaciji sa toplim vazduhom, stvoriti odlične uslove za razvoj olujnih oblaka koji mogu doneti pljuskove praćene grmljavinom.

Pre nego promena vremena stigne, sledi nam još nekoliko sunčanih sati i dan će biti topliji od proseka. Oko 12h će početi da stižu oblaci, te kišu prvo očekujemo u Vojvodini i na zapadu zemlje.

Ubrzo će kišna zona zahvatitti i centralne predele, dok na jugu padavine očekujemo predveče. Pred promenu, vreme će biti vetrovito, duvaće umeren i jak jugozapani vetar, na planianam povremeno olujne jačine.

Kada kiša i oblaci stignu, vetar će skrenuti na severozapadni i biće u dodatnom jačanju.

Maksimalna temperatura od 22 stepena na severu, do 29-30 na jugu.

Današnji dan će biti samo uvod u još veću promenu koju očekujemo sutra, kada sledi drastičan pad temperature. U narednoj noći će biti obilnih padavina i osetno će osvežiti, pa će tako sutra biti za 15 do 20 stepeni svežije nego danas, odnosno temperatura će u najtoplijem delu dana biti ispod 10 stepeni. Na planinama čak očekujemo sneg.

Nakon obilnih padavina u sredu, u četvrtak će biti oblačno, i dalje uz kišu, ali slabijeg intenziteta. Od petka delimično razvedravenje i porast temperature.