Welcome
Home
Kontakt


Mesta i Regioni

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Okruzi
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slika










Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Društvo > Mesta i Regioni > Okruzi > KOSOVSKO - MITROVAČKI OKRUG
KOSOVSKO - MITROVAČKI OKRUG English
Adresa sedišta: 38 220 Kosovska Mitrovica, Edvarda Kardelja bb
Broj stanovnika: 275,90

KOSOVSKO - MITROVAČKI okrug se nalazi u jugozapadnom delu Srbije. Obuhvata opštine: Zubin Potok, Leposavić, Zvečan, Kosovska Mitrovica, Srbica i Vučitrn. Ima ukupno 275.904 stanovnika. Sedište okruga je grad Kosovska Mitrovica.

Kosovska Mitrovica, kao srednjovekovna naseobina, ima dosta znamenitih građevina i spomenika: Crkva Sv. Dimitrija datira iz XIV veka, a Crkva Sv. Save iz XIX veka. Nedaleko od Kosovske Mitrovice nalazi se manastir Devič, koji se prvi put pominje 1578. godine, a smatra se da ga je podigao Đurađ Branković, poznati srpski vladar. Vučitrn je staro mesto - muzej. To je bilo trgovačko mesto za vreme vladavine srpskog velmože Vuka Brankovića, sina Đurađa Brankovića. U Kosovsko - Mitrovačkom regionu postoji nekoliko značajnih privrednih organizacija: građevinskih, hemijskih, konfekcijskih i poljoprivrednih. ADRESA okružnog mesta je: 38 220 Kosovska Mitrovica, Edvarda Kardelja bb telefon i faks: 028/ 31 - 880, 21 - 786, 31 - 623

Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :



 Q          HMH      
7I     U    5     GNW
 U    IUI   84C      
 Y     J    1 4   8E7
WTX         BNA      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
Nema komentara