Welcome
Home
Kontakt


Mesta i Regioni

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Okruzi
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slika


Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Društvo > Mesta i Regioni > Okruzi > PČINJSKI OKRUG
PČINJSKI OKRUG English
Adresa sedišta: 17 500 Vranje, Peti kongres 1

PČINJSKI okrug se nalazi u južnom delu Republike. Obuhvata opštine: Vladičin Han, Surdulica, Bosilegrad, Trgovište, Vranje, Bujanovac i Preševo. Sedište okruga je grad Vranje. Ima ukupno 243.529 stanovnika.

Kulturno - istorijske znamenitosti datiraju od pre više vekova. Najstarije vojno utvrđenje je iz XIII veka - Markovo kale. Poznat je i stari turski amam (tursko parno kupatilo) iz XVI veka, zatim Pašin konak iz 1765. godine u kome je 1881. godine otvorena gimnazija. Vranjska banja predstavlja posebnu karakteristiku ovog kraja - termomineralne vode koja pomaže u lečenju mnogih oboljenja. Privredu Vranja čine industrija, rudarstvo, građevinarstvo, trgovina, poljoprivreda i šumarstvo. Poznate fabrike su: Fabrika cigareta DIV i Holding kompanije "Simpo" i "Jumko". ADRESA okružnog mesta je: 17 500 Vranje, Peti kongres 1 telefon i faks: 017/ 31 - 330, 23 - 133, 31 - 330

Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :9C3         IKX      
J      9    Q     3N1
DIS   RYU   U1E      
M B    T    9 C   2PX
4P9         B7T      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
Nema komentara