Welcome
Home
Kontakt


Kultura

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Legati
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slika


Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Kultura > Legati > Legat Branislava Nušića
Legat Branislava Nušića English
Branislav Nušić (1864–1938), veliki jugoslovenski književnik, komediograf i dramaturg. Krajem XIX veka bio u diplomatskoj službi Kraljevine Srbije, a posle Balkanskih ratova (1912-1913) organizovao pozorište u oslobođenom Skoplju.

Bio je upravnik pozorišta u Sarajevu, bibliotekar Narodne skupštine u Beogradu i član Srpske kraljevske akademije. Nosilac je mnogobrojnih odlikovanja.
Gita Predić-Nušić, kći Branislava Nušića, je 1956. godine poklonila Muzeju grada Beograda očevu zaostavštinu, koja sadrži 492 predmeta. Legat obuhvata radnu sobu, pribor za pisanje, karikature, knjige, dokumenta i fotografije.

Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :7PG         M        
Q      5    1 O   WBM
Q37   2NR   CDL      
  8    3      5   2WG
WUN           8      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
Nema komentara