Welcome
Home
Kontakt


Sport

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Regata
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slikaVEZANE KATEGORIJE
Karnevali
Zabava
TURIZAM
Regata


Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Sport > Regata > Beogradski Karneval Brodova 2006
Beogradski Karneval Brodova 2006 English
Datum: 26,00
Mesto: Beograd, Ušće Save u Dunav
Vreme: 16:00 - 24:00 h

Ovogodišnji Beogradski karneval brodova održaće se 26. avgusta, od 16.00 do 24.00, u akvatoriji reke Save, između Brankovog mosta i Ušća, na Savskom keju i turističkom pristaništu.
Mapa

PLOVI ŠAJKA!

Reke Sava i Dunav, kao i prethodnih godina, biće domaćini trećeg po redu Beogradskog karnevala brodova 2006 pod sloganom "Plovi šajka". Ovo je jedan od retkih karnevala u svetu koji se održava na vodi, a Beograd ima čast da, kao grad na dve reke, omogući Beograđanima i gostima grada jedinstven doživljaj.

Kako je jedan od pravaca razvoja turizma i razvoj nautičkog turizma, Turistička organizacija Beograda organizuje ovu kulturno-zabavnu manifestaciju u akvatoriji reke Save, na potezu Brankov most - Ušće. Realizujući ovu manifestaciju Beograd je ove godine postao punopravni član FECC - Federacije evropskih karnevalskih gradova. Ujedno, Beograd se afirmiše i kao atraktivna turistička destinacija sa bogatim programom dešavanja tokom godine.

Ovogodišnji Beogradski karneval brodova održaće se 26. avgusta, od 16.00 do 24.00, u akvatoriji reke Save, između Brankovog mosta i Ušća, na Savskom keju i turističkom pristaništu.

Program manifestacije sadrži takmičarski i karnevalski deo. Program je koncipiran tako da svečanu karnevalsku povorku čine brodovi savskih i dunavskih marina, sa oko 200 plovila.

PROGRAM KARNEVALA:
18.00 - Revija jedrilica, veslačkih i kajakaških čamaca
18.30 - Akrobatsko skijanje na vodi
19.00 - Džet-ski akrobacije
20.00 - Karneval brodova (takmičarski deo)
22.00 - Vatromet
22.30 - Proglašenje pobednika Karnevala

Prateći program:
16.30-20.00 - Takmičenje "Karnevalski kotlić" na levoj (novobeogradskoj) obali, uz program KUD "Đoka Pavlović".

Pokrovitelj manifestacije je Skupština grada Beograda.

Informacije: tel. 635-622, 3612-732, 2629-992

POSLE KARNEVALA

U Beogradu je, u subotu 26. avgusta, održan treći beogradski karneval brodova, koji je organizovala Turistička organizacija Beograda, pod pokroviteljstvom Skupštine grada. Ovogodišnji naziv karnevala je „Plovi Šajka“. Otvorila ga je Radmila Hrustanović, zamenik gradonačelnika Beograda, poželavši dobrodošlicu gostima i lep provod svim posetiocima, koji su došli i propratili celu manifestaciju i pored kiše koja je povremeno padala.

Program se odvijao na potezu Brankov most – Ušće. Učestvovalo je više od 200 plovila dunavske i savske marine. Veslački čamci i jedrilice su otvorili revijalni deo karnevala. Zatim su nastupili članovi skijaškog kluba „Jezero“ sa akrobatskim skijanjem na vodi. Džet-ski akrobacije bile su najatraktivniji deo manifestacije. Predstavnici stranih zemalja, učesnici takmičenja u džet skijanju, presvučeni u kostime princeza, vila, klovnova, betmena privlačili su pažnju posmatrača.

Takmičenje u pravljenju riblje čorbe, pod nazivom „Karnevalski kotlić“, odvijalo se na, levoj obali Save. Dobrom raspoloženju takmičara i prisutnih na novobeogradskoj obali, doprineli su i članovi kulturno-umetničkog društva „Djoka Pavlović“ i mnogobrojni zabavljači.

Henri Van Der Kron, predsednik federacije evropskih karnevalskih gradova – FECC i član žirija, prisutnima se obratio rečima da mu je drago što je ponovo u Beogradu, da je došao da se uveri kakav je program, sadržaj i napredak karnevala i da je Beograd lep grad. Gost karnevala bio je i Rok Klančnik, direktor za komunikacije u Svetskoj turističkoj organizaciji. Sa broda „Djerdap“, ovu manifestaciju pratili su, pored mnogobrojnih zvanica i prof. dr. Bojan Dimitrijević, ministar za trgovinu i usluge kao i ambasadori Japana, SAD, Holandije, Bosne i Hercegovine, Italije i mnoge druge ličnosti iz poslovnog, političkog i kulturnog života Beograda.

Na kraju je, na radost svih prisutnih, usledio nesvakidašnji vatromet!

Ovo je jedan od retkih karnevala u svetu koji se održava na vodi, a Beograd je imao tu čast da kao grad na dve reke omogući Beograđanima i inostranim gostima jedinstven doživljaj.

Beograd je, od ove godine, postao član FECC – Federacija evropskih karnevalskih gradova.


Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :KK3         WT8      
  Y    F    J     I6K
  L   3KN   U15      
  D    I    B 4   UUU
  2         5D6      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
Da li će karneval se održavati 2008 god.
(UgrenRadomir, 10.04.2008. 21:29)

Slike

Relacije
Beograd
Dunav
Sava