Welcome
Home
Kontakt


Nauka

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Instituti
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slika
Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Nauka > Instituti > INSTITUT ZA NUKLEARNE NAUKE "VINČA"
INSTITUT ZA NUKLEARNE NAUKE "VINČA" English
Adresa: Postanski fah 522, 11000 Beograd-Vinča
E-mail: office@vin.bg.ac.rs

Postanski fah 522, 11000 Beograd-Vinča, Tel: (011) 3408 101, 3408 102

INSTITUT ZA NUKLEARNE NAUKE "VINČA"

Pošaljite svoj komentar ili poruku

Vaš komentar će biti objavljen na ovoj stranici i automatski prosledjen njenom vlasniku, ali pre nego što ostavite komentar molimo vas da pročitate pravila komentarisanja:

Govor mržnje, raspirivanje rasne, nacionalne, seksualne i verske netrpeljivosti, uvrede, klevete i vulgarnosti nisu poželjni na ovim stranicama i moderator zadržava pravo da ih ne objavi.

Mišljenja i stavovi izneti u komentarima nisu mišljenja i stavovi Info-Tours.NET-a.

Izvinjavamo se posetiocima portala Info-Tours.NET što smo zbog čestih hakerskih napada morali da uvedemo sistem zaštite sa sigurnosnim kodom.

 
Vaše ime i prezime * :
E-mail * :
Komentar * :

Molimo vas upišite zbir * :4IM         QWN      
O U    J      P   D8C
HM4   L9F   WPX      
  1    Y    T     TWP
QJP         3BK      
Polja obeležena crvenom zvezdicom (*) su obavezna.
 
Vaši komentari:
Poštovana gospoda, Nauka nije privilegija samo instituta, ona pripada svakome ko se time bavi manje -više uspješno. Zatvorenost istituta u sebe samo je izbjegavanje da se nešto novo sazna u nauci. Na primer, moja saznanja i otkrića bazirana su na nalazima poznatih naučnika kao što su: Nikola Cindro, Marej Gel-Man, Žorž Gamov i drugi. Njihova otkrića i saznanja su djelomično rekonstruisana, pa su se dobila nova saznanja i otkrića kao što su: novi prirodni hemijski elementi, aomski omotač, indukcija i samoindukcija i sdlično.
(Jovo Pavlović, 23.06.2010. 23:04)
Молим вас да ми пошаљете нешто о радијацији и њеној заштити ако може и нека шема тј.приказ, треба ми за ћерку која иде у 8 разред,па јој је потребно за физику. Унапред хвала.
(Aleksandar Filipovic, 26.03.2010. 13:31)
Strukturu omotaca atoma definisao je Marej Gel-Nan rekavsi: Uz pomoc vikona moguce je steci potpuniji uvid u sustinu raspada neutrona na proton, elektron i elerktronski antineutrino. Radi se o sljedecim procesima na nivou kvarkova, vikona i leptona. Da bineutron (udd) postao proton (uud), mora se jedan od njegovih d-kvarkova pretvoriti u u-kvark d=u+W.Nastali vikonse raspada naelektron i elektronski antineutrino:W=e+Ve. Obzirom da je svaka materija sastavljena od elektromagnetne tvorevine, odnosno, to je fundamentalno svojstvo materije, ili fundamentalna elektromagnetna forma, onda je lako zakljuciti kakva je struktura omotaca atoma. U casopisu KPV6 treba da bude objavljen clanak o tome i o drugim otkricima.
(Jovo Pavlović, 01.12.2009. 23:52)
Imam potrebu da obavijestim strucnu javnost i potrbu da prezentujem svoje naucne radove. Radi se identifikaciji novih prirodnih hemijskih elemenata koji su sada označeni samo kao izotopi. Rijec je o prirodnim elementima 108, 109 i 110 sa njihovim nalazistima. Osdim toga, potrebno je prezentirati strukturu omotača atoma i struktura magnetnog jastuka.
(Jovo Pavlovic, 03.02.2009. 22:18)
Gdje mogu da kupim knjigu Subatomska fizika autora dr.Stevana Jokica
(Mirza Tahirovic, 21.01.2008. 20:48)