Welcome
Home
Kontakt


Priroda

PRETRAGA
Unutar
Kategorije Izletišta
Svih kategorija
Pronadji
sve reči
bilo koju reč
kompletnu frazu
Prikaži


Bez slika



Design by Art4m 2005.
Copyright © Info-Tours.NET 2005.
Home > Priroda > Izletišta
Ada Ciganlija
Poluostrvo, nekada ostrvo, na svega 4 km od centra Beograda, na reci Savi. Njena dužina je oko 5,5 km, a prosečna širina oko 500 m. Ukupna površina je oko 800 hektara....
 

Avala
Avala je jedan od vrhova brda na jugoistočnoj strani Beograda, u Srbijii. Nalazi se na...

Jasenovo
Ovo napredno selo u jugoistočnom delu Banata, ima dugu istoriju i brojne osobenosti. Povoljan geografski položaj omogućio je da u prošlosti postane privredni i kulturni centar svoje okoline. Taj ugled je očuvan i do današnjih dana.

Karaš
Karaš je medjunarodna reka. Njena dolina je prirodna veza planinskog područja jugoistočnog Banata sa Panonskom nizijom. Spada u red ekološki najčistijih vodotokova u Srbiji.

Kosmaj
Planina u okolini Beograda i Mladenovca. Najveća je, najprivlačnija i najznačajnija geomorfološka prirodna lepota. Čitav pejzaž je pod vegetacijom. Strmije strane obrasle su šumom (pretežno bukovom i hrastovom, a mestimično i četinarskom)....

Turističko naselje Rtanj
U okruženju je listopadne i četinarske šume. Naselje se snabdeva čistom planinskom vodom. Bogatstvo prirode - samonikla jelova šuma na severnim obroncima Rtnja, raznovrsnost biljnog i životinjskog sveta, mnogobrojni prirodni izvori i vrela - podstiču razvoj ekološkog turizma.